-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12223 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مرجع تقليد من آية اللّه تبريزي است كه تمام موسيقيها را حرام كرده است و هيچ توضيحي در رسالة توضيح المسائلش نيامده، علت حرام بودن تمام موسيقيها چيست؟ برخي از موسيقيها بر روح انسان تأثيرگذار است؟

آن موسيقي و غنايي حرام است كه ايجاد طرب كند و طرب نيز آن پستي و ذلتي است كه بر انسان عارض شده كه انسان را غافل و از خود بي خود ميكند. پس هر موسيقي حرام نيست، بلكه موسيقي مطرب حرام است و صِرف لهو و لعب بودن حرام نيست.(ر.ك: المكاسب المحرمه، امام خميني;، ج 1، ص 300ـ307، مؤسسة الامام الصادق، قم.)

كارهاي روزمره گرچه برخي از آنها لهو و لعب باشد، ولي صرف لهو و لعب بودن حرام بودن آنها ثابت نميشود. پيامبر اكرمميفرمايد: كل لهو المؤمن باطل الا في ثلاث في تأديبه الفرس و رميه عن قوسه و ملاعبته امرأته...; هر لهوي براي مؤمن حرام است به استثنأ در سه مورد 1ـ تعليم اسب سواري. 2ـ تيراندازي با كمان. 3ـ بازي با همسر خودش.(ر.ك: الكافي، محمد بن يعقوب كليني;، ج 5، ص 50، دارالكتب الاسلامية، تهران.)

بنابراين، مطلق لهو و لعب حرام نيست، بلكه لهو و لعبي كه معصيت و گناه و خلاف دستورهاي خداوند متعال را در پي داشته باشد، حرام است; ولي برخي از امور روزمره انسان ممكن است لهو و لعب يعني بازي و سرگرمي باشد، ولي چون گناه و معصيت نيست، حرمت نيز ندارد. قرآن كريم ميفرمايد: وَ مَا هَـَذِهِ الْحَيَوَةُ الدُّنْيَآ إِلآلَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الاْ ?َخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُواْ يَعْلَمُونَ ;(عنكبوت،64) اين زندگي دنيا جز لهو و لعب چيزي نيست و زندگي واقعي سراي آخرت است، اگر آنها ميدانستند. بسياري از امور دنيا بازي و سرگرمي است، ولي حرام هم نيست، بلكه تأكيد قرآنبه اين نكته است كه دنيا بازي و سرگرمي است و نبايد انسانها به اين سرگرمي، مشغول شوند و از آخرت خويش غافل شوند.(ر.ك: تفسيرالميزان، علامه طباطبايي;، ج 16، ص 149ـ150، مؤسسة الاسلامي، قم / تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 16، ص 339ـ340، دارالكتب الاسلامية، تهران.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.